Cynamonowiec.
4 jajka
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju
2 szklanki mąki
1 cukier waniliowy
1 łyżka cynamonu
1 czubata łyżka kakao
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki orzechów włoskich - niekonieczne ,ale wskazane
3 duże jabłka
Koniec lenienia. Do garów kobiety !!! i faceci.... czasami do garów? Jabłuszka trzeba obrać i rach ciach pokroić w kostkę sporą.
Teraz po kolei do miski wrzucamy jajka.
Następnie cukier, olej
,a potem resztę sypkich składników
i miksujemy .
Kakao i cynamon to także składniki sypkie.
Jak w misce jest pachnąca i aromatyczna masa to wrzucamy do niej jabłka
, jeśli mamy to również orzechy.
Jabłka mieszamy delikatnie żeby paćka nie wyszła i wywalamy wszystko na blaszkę. Ja wykładam papierem, bo mi się jej potem szorować nie chce . Jeśli nie macie papieru, to posmarujcie ją czymś tłustym, no.... nie kremem do rąk, tylko masłem lub olejem i wysypcie dokładnie bułką tartą. Teraz wkładamy do piekarnika na 50 minut i 180 stopni C, a jak się upiecze to można jeść. Nawet na gorąco. Jeśli coś Wam zostało, to na drugi dzień posypcie po wierzchu cukrem pudrem i będzie dodatkowo śliczne. Smacznego !!!










Brak komentarzy:
Prześlij komentarz