Pasta z jajek.
2 jajka na twardo
1/2 małej cebulki
1 łyżeczka masła lub margaryny
1/3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1/2 łyżeczki musztardy
sól
pieprz jeśli ktoś lubi ostrzejsze
Jajka trzeba rozgnieść na drobno widelcem.
Jeśli pasta Wam posmakuje i będziecie robili jej większą ilość to polecam tłuczek do kartofli, taki z dziurami. Trzeba widelcem, żeby miazga nie wyszła. Cebulkę kroimy na drobniusieńką kosteczkę.
Teraz wrzucamy ; masło,
musztardę,
koncentrat pomidorowy i pokrojoną cebulkę.
Mieszamy wszystko łyżką i delikatnie solimy. Jeszcze raz mieszamy.
Powinna wyjść w miarę spójna masa. Sprawdzamy smak i ..... pyszne wyszło , ale.... troszkę mało soli. Teraz trzeba delikatnie, bo sól to grudki, które lubią się rozpuścić po czasie :) Daję głowę, że wyszło pyszne. Jeżeli nie chcecie cebulki lub robicie pastę na imprezkę, to dodajcie drobno posiekany szczypiorek. Smak ten sam, ale efekt wizualny o niebo lepszy :)








45 year-old Mechanical Systems Engineer Harlie Pullin, hailing from Thornbury enjoys watching movies like "Low Down Dirty Shame, A" and Cooking. Took a trip to Historic Centre of Guimarães and drives a Ferrari 250 GT Cabriolet. sprobuj tutaj
OdpowiedzUsuń