Kapuśniaczki.
Resztki farszu kapuściano- grzybowego
1 paczka ciasta francuskiego
1 jajko
kminek w ziarnach ( bez ograniczeń)
Jak zrobić farsz podałam przy okazji robienia pierogów. Jeśli nie wiecie, to podam w skrócie telegraficznym. Płuczemy kapustę kiszoną, kroimy kapustę, w międzyczasie moczymy grzyby, a następnie je mielimy. Wrzucamy do garnka kapustę z grzybami, podlewamy wodą w której moczyły się grzyby i dodajemy rumianą cebulkę. Teraz dusimy toto do bólu i na koniec doprawiamy solą, pieprzem i maggi. Jak macie inny sposób to proszę bardzo :) Skrót był. Teraz będziemy robić kapuśniaczki . W zasadzie to ciasto nie musi być francuskie. Może być drożdżowe lub półfrancuskie. Ja po prostu takie miałam. Ciasto kroimy na pół jak na fotce i nakładamy farsz.
Teraz zawijamy
i .... mamy rurki nadziane farszem. Smarujemy je rozbełtanym jajkiem
i posypujemy kminkiem. Jak nie lubicie to zawsze możecie posypać np. solą morską , himalajską
lub jakimiś ziołami albo niczym i też będzie dobrze :)
Wrzucamy do piekarnika
No po prostu jak sklepowe wyszły. Cudeńka prawda? Trzymam kciuki żeby Wam też takie wyszły :)









55 year old Librarian Inez Kesey, hailing from Erin enjoys watching movies like "Charlie, the Lonesome Cougar" and Coffee roasting. Took a trip to Carioca Landscapes between the Mountain and the Sea and drives a Ferrari F2004. kliknij, aby dowiedziec sie wiecej
OdpowiedzUsuń