Surówka z pora .
2 pory
2 marchewki
1 puszka słodkiej kukurydzy
1 kopiaste łyżki stołowe majonezu
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka vegety albo czegoś podobnego
Całą sałatkę musicie zrobić najlepiej rano albo wieczorem , dzień przed podaniem . No nie ma innej opcji. Kroimy pora w pół plasterki i wrzucamy do miski .
Dodajemy utartą na tarce na dużych oczkach marchewkę i kukurydzę.
Teraz wwalamy majonez.
Spokojnie nie będzie go ani za dużo , ani za tłusto. Dosypujemy cukier oraz vegetę.
Następnie wygniatamy to wszystko bardzo porządnie ręką. Nie da się wymieszać łyżką . Trzeba wygnieść ręką. Sprawdzamy smak i odstawiamy żeby por się pożarł z resztą. Jak dla mnie to 3 godziny to minimum jakie musi stać surówka , żeby była jadalna. Po tym czasie sprawdźcie sami jak wyszło i czy dalej por jest żrący. I jeszcze jedno .... muszą być co najmniej 2 pory ,bo jakoś go dziwnie ubywa w czasie kiedy stoi i się przeżera . Życzę Wam smacznego :)







Brak komentarzy:
Prześlij komentarz