Chińska zupa z kukurydzy.( no przecież ,że męska )
1 pierś z kurczaka (może być produkt zamienny w postaci udka bez skóry np. )
2 puszki kukurydzy słodkiej
2 łyżeczki vegety
2 czuuuubate łyżeczki mąki ziemniaczanej
woda :P
Cycka wrzucamy do garnka z wodą i vegetą żeby się ugotował.
![]() |
| Miseczka C |
![]() |
| Z dodatkami |
![]() |
| Vegeta od Rafała bez glutaminianu |
Wody średnio - mało, czyli tyle żeby mięsko się dokładnie przykryło. Wrzucamy do melaksera albo tego typu urządzenia kukurydzę razem z wodą
i bzykamy ją ze 3 razy .... kumacie... bzy... bzy... bzy... i koniec bo papka wyjdzie.
Papka i tak wyszła ,ale trafiają się w niej pojedyncze całe ziarna kukurydzy i tak właśnie ma być . Odławiamy mięsko i kroimy w kostkę na drobno.
Do wody po mięsku wrzucamy kukurydzę i niech się gotuje w czasie kiedy kroimy mięsko. Wrzucamy mięsko i w kubeczku rozrabiamy mąkę z wodą tak żeby wyszło z pół kubka płynu .
Dolewamy szklankę wody do garnka z paćką i wlewamy mączny zagęszczacz . Zmniejszamy ogień i mieszamy cały czas, aż się zagotuję, bo inaczej gluty wam wyjdą nie zupa :P. Powinno Wam wyjść coś, co w konsystencji przypomina średnio gęsty kisiel. Sprawdzamy łychą czy działa i wtranżalamy. Smacznego , znaczy chyba .
![]() |
| Może nie wygląda, ale za to jak smakuje :) |









47 year-old Environmental Tech Arri Pullin, hailing from Madoc enjoys watching movies like Mystery of the 13th Guest and Drawing. Took a trip to Fernando de Noronha and Atol das Rocas Reserves and drives a Ferrari 212 Export Berlinetta. kliknij zasoby
OdpowiedzUsuń